Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان٬ خراسان شمالی از کمبود ۳۰ هزار واحد مسکونی رنج می‌برد و همین موضوع باعث گرانی سرسام آور منزل و اجاره بها در استان شده است. طبق برآورد‌ها برای تامین نیاز شهروندان استان به مسکن تا افق سال ۱۴۰۵ باید سالانه ۱۳ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی در نقاط شهری ساخته شود.

بر این اساس بیشترین کمبود مسکن مربوط به شهر بجنورد است و در مرکز استان تا سال ۱۴۰۵ باید ۶ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی ساخته شود تا کمبود مسکن جبران شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آیا با برنامه‌های غیر واقعی و شعاری مسئولان این تعداد مسکن در استان ساخته خواهد شد؟ آنچه از طرح‌های اعلامی مشخص می‌شود٬ خبری از ساخت مسکن به صورت جدی و عملیاتی نیست و شغل‌های مرتبط با ساخت مسکن نیز در استان کم کم در حال ورشکستگی و تعطیلی هستند.

دعوای آمار‌ها / خراسان شمالی ۳۰ هزار واحد مسکونی «کم» دارد؟

شهروندان استان خراسان شمالی در ۲۲ شهر، ۳۰ هزار واحد مسکونی کم دارند و بر اساس برنامه‌ریزی دولت در طرح ملی مسکن، فرض بر این است که نیمی از این نیازها، معادل ۱۵ هزار واحد مسکونی توسط خود مردم ساخته شده و باقی ۱۵ هزار واحد باید توسط راه و شهرسازی برنامه‌ریزی و تامین زمین و ساخته شود.

از سوی دیگر معضل کمبود زمین و جانمایی نامناسب زمین مسکن ملی نیز به عاملی برای مشکلات مسکن استان تبدیل شده است. برای ساخت مسکن در این ۲۲ شهر خراسان شمالی معضل کمبود زمین وجود دارد. به گفته مدیرکل سابق راه و شهرسازی خراسان شمالی٬ تنها در ۵ شهر می‌توانیم زمین مورد نیاز برای ساخت مسکن را تامین کنیم و در سایر شهر‌ها برای ساخت مسکن جدید کمبود زمین داریم.

همه می‌دانند که چالش مسکن به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های سال‌های اخیر کشور و استان تبدیل شده و بسیاری از جوانان برای ازدواج و تشکیل خانواده در مقابل سد بزرگ نداشتن واحد مسکونی و عدم توانایی تامین آن٬ زانو می‌زنند. با این حال مسئولان  دولت در استان فقط وعده‌های هوایی می‌دهند.

مدیرکل فعلی راه و شهرسازی استان خراسان شمالی، اما این رقم را قبول ندارد و می‌گوید در استان فقط ۱۷۰۰۰ واحد مسکونی نیاز داریم. نژادصفوی به بحث تامین زمین به متقاضیان مسکن اشاره کرد و افزود: در استان اقدامات خوبی در تامین زمین برای احداث مسکن داشتیم و تفاهم نامه‌هایی با بنیاد مسکن و دستگاه‌های اجرائی از جمله ناجا، صدا و سیما، آموزش و پرورش، تامین اجتماعی و جهاد کشاورزی منعقد شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان خراسان شمالی همچنین اضافه کرد: در استان حدود ۱۷ هزار واحد کمبود مسکن وجود دارد که انشاالله با تسریع در ساخت مساکن جدید گامی مؤثر در رابطه با کاهش اجاره نشینی در استان برداشته شود.

بیشتر بخوانید:

کمبود زمین مهمترین چالش اجرای طرح اقدام ملی مسکن در چهارمحال و بختیاری

آمار‌هایی که فقط روی کاغذ می‌آیند

همه می‌دانند که چالش مسکن به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های سال‌های اخیر کشور و استان تبدیل شده و بسیاری از جوانان برای ازدواج و تشکیل خانواده در مقابل سد بزرگ نداشتن واحد مسکونی و عدم توانایی تامین آن زانو می‌زنند. با این حال مسئولان در دولت تدبیر و امید در استان فقط وعده‌های هوایی می‌دهند.

در آخرین نمونه این وعده‌ها٬ معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی اظهار داشت: باید با پای کار آمدن تمامی متولیان امر٬ پرونده نیاز مسکن خراسان شمالی تا ۲ سال آینده بسته شود.

اغلب پروژه‌های مسکن مهر نیمه تمام در چند سال اخیر غیر فعال بودند که به گفته مدیران مسکن و شهرسازی استان٬ در چند ماه اخیر مجدداً فعال یا نیمه فعال شده اند که مجموعاً ۱۷۸۷ واحد در شهر‌های بجنورد، شیروان و اسفراین است.

غلامرضا هوایی در طرح سراسری افتتاح، واگذاری گروهی زمین و آغاز عملیات اجرائی طرح اقدام ملی مسکن که با حضور رئیس جمهور و به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: فعال‌سازی حوزه مسکن موجب فعال شدن بسیاری از بخش‌ها در حوزه‌های سخت افزاری و نرم افزاری می‌شود و تاثیر به سزایی در افزایش تولید ناخالص داخلی دارد.

او با تاکید بر جمع بندی نیاز استان در حوزه‌های شهری و روستایی به مسکن، افزود: با محوریت اداره کل راه و شهرسازی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بانک مسکن و خیّرین باید نیاز مسکن استان تا ۲ سال آینده برطرف شود.

معاون عمرانی استاندار خراسان شمالی بر تعیین سهم مسکن هر شهرستان، شهر و روستا تاکید کرد و افزود: بر اساس برآورد‌های اولیه نیاز کنونی مسکن استان ۲۰ هزار واحد می‌باشد که باید با ایجاد هماهنگی‌های بین دستگاهی و حل مشکلات این نیاز برطرف شود.

خانه هست اما تکمیل نشده و متقاضی نیست

پیگیری مشکل مسکن در خراسان شمالی جایی قابل تامل می‌شود که متوجه می‌شویم ساخت واحد‌های نیمه کاره مسکن مهر در سال‌های اخیر علی رغم افتتاحیه نمایشی٬ کاملا تعطیل شده و در واقع خانه‌هایی با پیشرفت ۹۰ درصدی ساخته شده، اما برای تحویل آماده نیستند!

عبدالمجید نژادصفوی٬ مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی و دبیر شورای مسکن استان اظهار داشت: اغلب پروژه‌های مسکن مهر نیمه تمام در چند سال اخیر غیر فعال بودند که در چند ماه اخیر مجدداً فعال یا نیمه فعال شده اند که مجموعاً ۱۷۸۷ واحد در شهر‌های بجنورد، شیروان و اسفراین است.

او افزود: تنها ۲۸۸ واحد از مسکن مهر غیرفعال هستند که با مساعدت دادگستری استان، بانک مسکن و راه و شهرسازی مجدداً در مرداد ماه فعال شده و همچنین از پروژه‌های مسکن مهر باقی مانده ۱۰۵۲ واحد مسکونی آماده افتتاح هستند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان در خصوص طرح اقدام ملی نیز گفت: در طرح اقدام ملی مسکن تاکنون ۸/۵ هکتار اراضی تأمین و تخصیص داده شده است که اولین پروژه طرح اقدام ملی مسکن به تعداد ۲۵۶ واحد در شهرک فرهنگیان بجنورد به نام پروژه عقیق در مرحله تجهیز کارگاه است، همچنین در سامانه جامع طرح اقدام ملی مسکن تاکنون ۷۲۶۲ خانوار به ظرفیت جمعیت ۲۳۰۰۰ نفر ثبت نام کردند.

با همه این تفاسیر٬ آنچه در سال‌های اخیر در خراسان شمالی در زمینه مسکن اتفاق افتاد٬ نشانگر رشد ۲۰۰ درصدی قیمت مسکن در استان و کاهش ۱۰۰ درصدی ساخت مسکن است. مشکلی که باعث کند شدن سرعت ازدواج و تشکیل خانواده و به تبع آن آسیب‌های اجتماعی فراوان در خراسان شمالی شده است. آیا مسئولان دولت پا را از وعده دادن فراتر می‌گذارند؟

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گرانی مسکن مسکن ملی مسکن مهر ساخت مسکن طرح اقدام ملی مسکن هزار واحد مسکونی شهرسازی استان خراسان شمالی راه و شهرسازی سال های اخیر مسکن استان کمبود زمین ساخت مسکن مسکن مهر وعده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۷۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست

یوسف رحیمی معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با تعرفه ترجیحی پرستاران در مناطق محروم اظهار کرد: تعرفه ترجیحی با هدف نگه داشت پرستار در مناطق محروم ایجاد شده است. در این طرح تعرفه پرستاران با توجه به میزان محرومیت منطقه‌ای که در آن حضور دارند افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: مناطق محروم تعرفه خاص خودشان را دارند و همه به یک شکل نیستند. تعرفه‌های پزشکی براساس محرومیت شهرها و میزان برخورداری آن ها با یک دیگر متفاوت است.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور افزود: بخشی از نیرو‌های مناطق محروم را نیرو‌های بومی تشکیل می‌دهند، اما قالب ارائه دهندگان خدمت سلامت در این مناطق بومی نبوده و به صورت اجباری، برای گذراندن طرح یا به صورت اختیاری در آن مناطق حضور دارند. بنابراین وزارت بهداشت برای نگه داشت پرستاران درمناطق محروم باید جذابیت‌های لازم را ایجاد کند که طرح تعرفه ترجیحی مناطق محروم، یکی از همین جذابیت‌ها است.

رحیمی با بیان اینکه بیمارستان‌های مناطق محروم ضریب اشغال کمی دارند افزود: منظور از ضریب اشغال تعداد بیمارانی است که در یک ماه بستری می‌شوند؛ باتوجه به این موضوع اگر به پرستاران این مناطق تعرفه ترجحی هم اضافه شود باز هم نمی‌تواند پاسخگوی نیاز آنها باشد.

وی تصریح کرد: در مناطق کمبرخوردار تجهیزات پزشکی به اندازه لازم وجود ندارد بنابراین مردم به شهر‌های بزرگ‌تر رفته تا خدمات درمانی دریافت می‌کنند در نتیجه تعداد بیماران بیمارستان‌های مناطق محروم کم و سپس تعرفه نیز کاهش می‌یابد اکنون اگر تصور کنیم که تعرفه‌های ترجیحی در همه جا ۱۰۰ درصد افزایش داشته باشد بازهم پاسخگوی هزینه‌زندگی پرستاران نیست. ضریب اشغال در بیمارستان‌های تهران بیشتر از ۷۰ یا ۸۰ درصد است درحالی که همین آمار در مناطق محروم به ۳۰ یا ۴۰ درصد می‌رسد.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری کشور گفت: طرح تعرفه ترجیحی مناطق محروم یک طرح خوب و روبه جلو است؛ اما به عقیده بنده تاثیر مثبتی در جهت حفظ و نگه داشت پرستار در مناطق محروم نخواهد داشت. البته که الان برای قضاوت قطعی بسیار زود است و باید صبر کرد تا نتیجه خروجی سامانه‌های پرداخت مشخص شود.

رحیمی با اشاره به اسکان پرستاران در مناطق محروم یادآور شد: طبق قانون باید اسکان نیروی طرحی با محل کار باشد؛ اما قالباً این قانون اجرا نشده و پرستار مجبور است خانه‌ای اجاره کرده و هزینه اسکان را پرداخت کند. یکی از اقداماتی که می‌تواند ماندگاری پرستار را در مناطق محروم بیشتر کند اسکان است.

وی در پایان به معضل اسکان در شهر تهران اشاره کرد و گفت: حتی در مناطق برخوردار مانند تهران، معضل اسکان وجود دارد. اکنون تعداد پرستاران تهران هم پاسخگوی نیاز این کلانشهر نیست. اگر بخواهیم از شهر‌های دیگر پرستار جذب کنیم، حتما باید به فکر اسکان آنها باشیم. یکی از دلایل کمبود پرستار همین موضوع اسکان است، زیرا تامین مسکن در شهر‌های بزرگ بسیار سخت است، زیرا نسبت به شهر‌های کوچک‌تر اجاره خانه بیشتری را باید پرداخت کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مسکن مهر دامغان نیازمند ۲ مدرسه است
  • کمبود ۳۰ درصدی فضای ورزشی در کهریزک/ خانه کشتی افتتاح می‌شود
  • سمنان پیشرو در نهضت ملی مسکن/ ۱۹ هزار واحد مسکونی در دست ساخت است
  • ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست
  • بهره برداری از ۲۱۰۵ واحد مسکن مددجویی کمیته امداد خراسان رضوی شد
  • ۵ هدیه اینتر به اینزاگی برای فصل آینده
  • صدور ۴۹۴۰ شناسه یکتا برای پروانه کسب‌های کاغذی در خراسان شمالی
  • بهره برداری از ۲۱۰۵ واحد مسکن مددجویی کمیته امداد خراسان رضوی
  • بهره‌برداری از ۲۱۰۵ واحد مسکن کمیته امداد خراسان رضوی‌
  • بزرگترین سایت طرح نهضت ملی مسکن خراسان رضوی در گناباد است