Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ما هر روز از وسایلی استفاده می‌کنیم که جزئی از کار‌های روزمره مان هستند. این وسایل به قدری رایج شده اند که فکر می‌کنیم از اول وجود داشته اند. اما حقیقت آن است که ۱۰۰ سال قبل، شاید حتی کمی هم بیشتر، افرادی مجبور شدند آن‌ها را در ذهن خود تصور کنند تا بتوانند آن‌ها را تبدیل به واقعیت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، جالب‌تر از همه این است که بدانیم آن افراد زن بودند.

در ادامه با وسایل پرکاربردی آشنا خواهیم شد که اختراع زنان بودند و زندگی روزانه‌ی ما را ساده‌تر کردند.

۱- لوپه هرناندز – ضدعفونی کننده دست

در سال ۱۹۶۶ دانشجوی پرستاری جوانی در کالیفرنیا راهی ابداع کرد تا زمانی که دسترسی به آب و صابون نداشت بتواند دست‌های خود را تمیز کند. اسم این دانشجو لوپه هرناندز بود و او ایده‌ی ساخت ماده‌ای با ۶۰ تا ۶۵ درصد الکل را به نام خود ثبت کرد که قادر به از بین بردن و کاهش باکتری‌ها بود.

۲- آماندا جونز – تولید کنسرو هواگیری شده

در سال ۱۸۷۲، نویسنده و محققی به نام آماندا جونز یک روش هواگیری برای تولید کنسرو ابداع کرد که به آن «فرآیند جونز» می‌گفتند. این فرآیند شامل روشی برای حفظ و نگهداری مواد غذایی بود که در آن، محتویات مواد غذایی فرآوری درون محفظه‌ای بی منفذ و خالی از هوا مهر و موم می‌شدند. آماندا جونز برای اختراعش ۵ حق انحصاری دریافت کرد. در سال ۱۸۸۰ او شرکت کنسروسازی و حفظ و نگهداری زنان را در شیکاگو تأسیس کرد که حامی سرسخت حقوق و حق رأی زنان بود.

۳- ریچل فولر براون – آنتی بیوتیک ضد قارچ

ریچل فولر براون یک شیمی دان آمریکایی بود که اولین آنتی بیوتیک ضد قارچ مؤثر را ساخت. کشف او نتیجه‌ی همکاری از راه دورش با میکروب شناسی به نام الیزابت لی هیزن بود. به لطف این دو زن، حالا در داروخانه‌های ما دارو‌های ضد قارچ برای درمان مشکلات قارچی مختلف به فروش می‌رسد.

۴- فلورنس لارنس – اولین چراغ راهنمای مکانیکی

فلورنس لارنس، بازیگر و مخترع، اولین چراغ راهنما و چراغ ترمز مکانیکی را به صنعت خودروسازی ارائه کرد. اختراع لارنس یک دسته‌ی علامت دهنده بود که روی سپر عقب ماشین نصب می‌شد. این دسته‌ی علامت دهنده که با فشار چند کلید در کنار صندلی راننده فعال می‌شد، جهت حرکت بعدی خودرو را به بقیه‌ی رانندگان اطلاع می‌داد. با این حال او موفق به ثبت اختراعش نشد.

۵- بت نزمت گراهام – لاک غلط گیر

بت نزمت گراهام یک ماشین نویس بود که به لطف ابداع لاک غلط گیر به یک مخترع تبدیل شد. بت برای درآمد بیشتر به یک بانک رفته بود تا در آنجا ویترین نویسی کند. در آنجا متوجه شد که ویترین نویس‌ها اشتباهات شان را با پاک کردن اصلاح نمی‌کنند، بلکه به جای این کار، روی اشتباه خود رنگ می‌کشند؛ و اینگونه بود که ایده‌ی ساخت یک مایع غلط گیر به ذهن او خطور کرد. بعد از چند سال، او با کمک معلم شیمی پسرش، فرمول شیمیایی این مایع را تکمیل کرد و در سال ۱۹۵۶ شروع به بازاریابی برای مایع غلط گیرش کرد که مخصوص ماشین نویسی بود.

بیشتر بخوانید

تاثیرگذارترین دانشمندان زن تاریخ + تصاویر

۶- مری ون بریتن براون – دوربین مداربسته

مری ون بریتن براون که متولد نیویورک بود در سال ۱۹۶۶ سیستم حفاظت خانگی را اختراع کرد. این سیستم متشکل از یک دوربین در خارج خانه بود که به یک دستگاه کنترل در داخل خانه سیگنال می‌فرستاد و به این ترتیب اهل خانه می‌توانستند کسانی که بیرون خانه بودند را ببینند، صدایشان را بشنوند و در را با یک کنترل از راه دور باز کنند. مری جایزه‌ی کمیته ملی علم آمریکا را به خاطر این اختراع دریافت کرد که خیلی زود نه تنها به خانه‌ها بلکه در محیط‌های شغلی هم به کار گرفته شد.

۷- آنجلا روئیز روبلز – کتاب الکترونیکی

آنجلا روئیز روبلز یک معلم، نویسنده و مخترع اسپانیایی، بسیار جلوتر از زمانه‌ی خود بود که اولین نمونه‌ی مکانیکی کتاب الکترونیک را اختراع کرد. در سال ۱۹۴۹ روئیز اختراع خود را با نام «دایره المعارف مکانیکی» به ثبت رساند. هدف از ساخت این دستگاه افزایش دسترسی دانش آموزان به دانش به شکلی تعاملی‌تر بود. این کتاب یک دستگاه مکانیکی و الکتریکی بود که کلید، پیچ، چراغ و صفحات قابل اسکرول کردن داشت که این امکان را به دانش آموزان می‌داد که وسایل کمتری با خود حمل کنند. این دستگاه دربرگیرنده‌ی کتاب‌های الفبای اتوماتیک به تمامی زبان‌ها بود.

۸- مارگارت نایت – دستگاه تولید پاکت کاغذی کف صاف

مارگارت الوئیز نایت یک مخترع آمریکایی بود که صنعت تولید پاکت کاغذی را متحول کرد. در سال ۱۸۶۷ کارخانه‌ای به نام شرکت پاکت کاغذی کلمبیا وجود داشت که دو نوع پاکت کاغذی تولید می‌کرد: یک نوع که کف آن صاف بود و نوع دیگر که کف آن صاف نبود. پاکت‌های کاغذی کف صاف کاربردی‌تر بودند، چون گنجایش بیشتری داشتند و صاف می‌ایستادند، اما باید با دست ساخته می‌شدند، به همین خاطر گران‌تر بودند و کمتر استفاده می‌شدند. مارگارت در این شرکت مشغول به کار شد و ظرف یک سال به ساخت یک دستگاه کمک کرد که می‌توانست کاغذ را طوری تا و چسب بزند که به یک پاکت کاغذی کف صاف تبدیل شود.

۹- مارگارت ویلکاکس – اولین بخاری ماشین

مارگرات اِی. ویلکاکس یک مهندس مکانیک آمریکایی بود که اولین بخاری ماشین را اختراع کرد. در سال ۱۸۹۳ مارگارت توانست اختراع بخاری ماشین را به نام خود ثبت کند که متشکل یک محفظه‌ی احتراق در زیر خودرو و چند لوله بود که آب گرم را منتقل می‌کردند. این سیستم هوا را از موتور به سمت داخل ماشین هدایت می‌کرد، تا مسافران ماشین گرم بمانند. این همان سیستم پایه‌ای است که در بخاری‌های ماشین امروزی هم کماکان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۱۰- آلیس اِچ پارکر – شوفاژ

آلیس اِچ پارکر یک مخترع آفریقایی – آمریکایی بود که در سال ۱۹۱۹ موفق به ساخت یک مخزن آب گرم شد که فراهم کردن گرمایش مرکزی برای خانه‌ها و ساختمان‌ها را ممکن می‌ساخت. اختراع او پیشرفت مهمی بود، چون به ایمن‌ترین جایگزین برای اجاق‌های چوب سوز تبدیل شد. این سیستم متشکل از لوله‌هایی بود که امکان جا به جایی هوا را فراهم می‌کردند و گرمایی که به وسیله‌ی گاز طبیعی تولید شده بود از طریق آن‌ها به همه‌ی نقاط ساختمان می‌رسید.

۱۱- سارا گاپی – توستر

سارا گاپی یک مخترع انگلیسی بود که در پروژه‌های بزرگی در این کشور نقش داشت. او چندین وسیله برای استفاده‌ی خانگی اختراع کرد. یکی از آن‌ها که در واقع جد توستر‌های امروزی است، متشکل از یک صفحه‌ی کوچک بود که نان را گرم نگه می‌داشت. او و خانواده اش تنها در نیمه‌ی ابتدایی قرن نوزدهم ۱۰ اختراع به نام خود ثبت کردند. علاوه بر این، سارا گاپی برای بچه‌ها کتاب می‌نوشت و یک مدرسه‌ی خیریه برای دختر‌ها هم تأسیس کرد.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وسایل پرکاربرد زنان مخترع پاکت کاغذی یک مخترع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۴۵۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) آینده مبهم خودروهای نمادین؛ جیپنی‌ها به آخر خط رسیدند

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

فرارو- اولین جیپنی‌ها درست پس از جنگ جهانی دوم به خیابان‌های فیلیپین رفتند. این وسایل نقلیه پر سر و صدا و دودزا که در ابتدا از جیپ‌های باقی‌مانده آمریکایی ساخته می‌شدند به نماد ملی تبدیل شدند. هفت دهه بعد، این وسایل نقلیه رنگارنگ با یک تهدید وجودی ناشی از طرح جایگزینی آن‌ها با مینی‌بوس‌های مدرن مواجه شدند.

به گزارش فرارو، تعمیر آسان و سواری ارزان باعث شد تا این وسایل نقلیه از نظر اندازه و طول رشد کردند تا به ستون فقرات سیستم حمل و نقل کشور فیلیپین تبدیل شوند و مسافران و کالا‌ها را حمل کنند.

اما طرح دولت برای حذف تدریجی خودرو‌های جیپنی در تلاش برای نوسازی شبکه آشفته حمل و نقل عمومی کشور، آینده این خودرو‌های نمادین را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

لئونارد سارائو، ناظر عملیات سارائو موتورز، سازنده جیپنی، به خبرگزاری فرانسه گفت: این ضربه سنگینی بود.

سارائو موتورز یکی از اولین شرکت‌هایی بود که پس از اینکه بنیانگذار لئوناردو سارائو از رانندگی کالسکه دست کشید، برای ساخت وسایل نقلیه عمومی موتوری در اوایل دهه ۱۹۵۰، جیپنی را تولید کرد.

تولید در تاسیسات گسترده این شرکت خانوادگی در مانیل پایتخت فیلیپین در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ به اوج خود رسید و کارگران ۵۰ تا ۶۰ دستگاه جیپنی در ماه تولید می‌کردند.

تقاضا در دهه‌های بعد با در دسترس قرار گرفتن سایر گزینه‌های حمل و نقل شروع به کاهش کرد. تا سال ۲۰۱۴، سارائو موتورز کمتر از ۱۰ دستگاه جیپنی در ماه تولید می‌کرد.

اما راه اندازی برنامه حذف تدریجی جیپنی توسط دولت در سال ۲۰۱۷ بود که ترمز تولید را به شدت کشید.

سارائو، نوه سارائو پدر، گفت که نیروی کار به شدت کوچک شده و هر چهار تا شش ماه یک دستگاه جیپنی تولید می‌کند.

وی که ۳۱ سال دارد گفت: ما مشتریانی داشتیم که از دهه ۵۰ جیپنی می‌خریدند و ناوگان خود را بزرگتر می‌کردند.
با این برنامه جدید، تردید‌ها یا ترس‌های زیادی وجود دارد که اگر یک جیپنی کاملاً جدید بخرند، آیا هنوز هم می‌توانند چند سال بعد از آن استفاده کنند؟

سارائو گفت، سارائو موتورز می‌تواند جیپنی‌های مدرنی را تولید کند که توقعات زیست‌محیطی و ایمنی دولت را برآورده می‌کند، اما آن‌ها سه تا چهار برابر قیمت یک جیپنی معمولی هستند.

طی هفت سالی که از اجرای برنامه حذف تدریجی می‌گذرد، به دلیل اعتراضات و کووید-۱۹، اجرای آن تاخیر‌های متعددی داشته است.

اپراتور‌ها اکنون تا ۳۰ آوریل فرصت دارند به یک تعاونی بپیوندند و سپس به تدریج ناوگان خود را با وسایل نقلیه مدرن که ایمن تر، راحت‌تر و پاک‌تر هستند جایگزین کنند.

تعاونی‌ها می‌توانند به منابع مالی بانکی دسترسی داشته باشند و برای هر وسیله نقلیه یارانه دولتی دریافت کنند تا بار مالی دوره گذار کاهش یابد. اما رانندگان مخالف این طرح استدلال می‌کنند که خرید یک وسیله نقلیه جدید آن‌ها را در بدهی مدفون می‌کند و آن‌ها نمی‌توانند پول کافی برای بازپرداخت وام و امرار معاش خود به دست آورند.

جولیو دیموناهان، ۵۷ ساله، که یک جیپنی در مانیل اداره می‌کند و به یک تعاونی پیوسته، گفت: دستیابی به یک جیپنی مدرن برای ما دشوار است... ما نمی‌توانیم قیمت آن را بپردازیم.

او با اشاره به افزایش رقابت در خدمات حمل و نقل گفت: حتی الان هم خودر‌های ما به دلیل سود کمی که به عنوان اپراتور به دست می‌آوریم آسیب می‌بیند.

در حالی که جیپنی‌ها اکنون با اتوبوس‌ها، وانت‌ها و موتورسیکلت‌ها برای مسافران رقابت می‌کنند، اما همچنان یک منظره و صدای رایج در فیلیپین هستند.

جیپنی‌ها اغلب با رنگ‌آمیزی روشن و با اگزوزی که شبیه ترومپت به نظر می‌رسد، برای مسافران هزینه‌ای معادل ۱۳ پزو (۲۳ سنت) دارد و موتور‌های کامیون دیزلی دست دوم آن‌ها به راحتی قابل تعمیر است.

سارائو گفت: هنگامی که مشتری از ما یک جیپنی بخرد، هر مکانیک در استان‌ها یا مناطق دوردست می‌تواند آن را تعمیر کند. اما مینی‌بوس‌های مدرنی که دولت می‌خواهد آن‌ها را جایگزین کند، به فناوری‌های پیشرفته‌تر، با موتور‌های استاندارد اروپا یا موتور‌های الکتریکی، وای‌فای، دوربین مدار بسته و تهویه مطبوع مجهز هستند.

سارائو گفت که شرکت او نمی‌تواند با ظرفیت تولیدکنندگان خارج از کشور برای تولید انبوه وسایل نقلیه رقابت کند. اما او گفت که جیپنی‌های ساخت سارائو موتورز ارزان‌تر از مینی‌بوس‌های وارداتی هستند و کیفیت بالاتری دارند.
تئودورو کاپارینو، که به مدت ۳۵ سال رانندگی می‌کند، امیدوار است که دولت تصمیم بگیرد به جای جایگزینی آن‌ها با وسایل نقلیه ساخت چین، جیپنی‌های موجود را تعمیر کند.

در حالی که جیپنی به شکل فعلی ممکن است به پایان جاده نزدیک شود، سارائو گفت که امیدوار است ماهیت وسیله نقلیه زنده بماند. او می‌گوید: ممکن است بزرگ‌تر به نظر برسد، ممکن است وسیع‌تر و طولانی‌تر به نظر برسد، اما تا زمانی که ماهیت ظاهری یا روح جیپنی هنوز وجود دارد، من هنوز فکر می‌کنم که این جیپنی خواهد بود.

دیگر خبرها

  • ثبت بیش از ۴۹ میلیون تردد خودرو در ورودی و خروجی‌های آذربایجان‌غربی
  • همه کارهایی که باید قبل از پرواز انجام داد
  • خرید بیش از ۹۵ میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی
  • ماشین مغزشویی صهیونیست‌ها به دیوار خورد!
  • کشف ۸ دستگاه خودرو و موتورسیکلت سرقتی از ۴ استان در کرمان
  • (ویدئو) آینده مبهم خودروهای نمادین؛ جیپنی‌ها به آخر خط رسیدند
  • رفع توقیف بیش از ۲۴ هزار وسیله نقلیه در قم
  • ثبت تخلف سرعت بیش از ۴۵۰ هزار وسایل نقلیه در مازندران
  • همه چیز درباره ثبت اختراع در سطح جهانی یا پتنت بین‌المللی
  • روایت یک معلم درحوزه تدریس به دانش آموزان خاص