Web Analytics Made Easy - Statcounter

انجمن علمی، آموزشی بهداشت و ارتقای سلامت ایران نکاتی را برای در امان ماندن از شر ویروس کرونا برای افرادی که مجبور به ترک منزل هستند، اعلام کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،از زمان شیوع ویروس منحوس کرونا یکی از توصیه‌های جدی و دائم مسئولان مربوطه به مردم،‌ماندن در خانه بوده است اما علیرغم این توصیه‌ها، برخی افراد ممکن است به هر دلیلی از جمله خرید مایحتاج روزانه و فعالیت کاری مجبور به ترک خانه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال ممکن است این دغدغه برای بسیاری از افرادی که مجبور به خروج از منزل هستند ایجاد شود که رعایت چه نکاتی می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به این ویروس به آنها کمک کند؛ این افراد چگونه می‌توانند از شر کووید 19 در امان باشند؟ و هنگام بازگشت به منزل باید چه کارهایی انجام دهند؟

انجمن علمی، آموزشی بهداشت و ارتقای سلامت ایران نکاتی را برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس برای ورود و خروج از منزل اعلام کرده که می‌تواند مردم را یاری دهد. باهم این توصیه‌ها و نکات را می‌خوانیم: 

 اقدامات زیر در هنگام بازگشت به خانه بسیار بسیار حیاتی است و باید گام به گام و با دقت رعایت شود:

1. بعد از ورود به خانه بدون دست زدن به هیچ چیز و بدون برخورد یا نشستن در جایی، مستقیما به دستشویی رفته و دست خود را به طور کامل بشویید. (در دستشویی را از قبل باز بگذارید، در صورت باز نبودن در، با دستمال کاغذی درب را باز کنید و سریعا دستمال را به سطل آشغال در بسته بیندازید و بعد از  پایان کار، دستگیره دستشویی را ضدعفونی کنید.

2. تلفن همراه خود، دسته کلید، سوییچ اتومبیل ، کیف پول و دیگر وسایل همراه خود را ابتدا با دستمال مرطوب آغشته به الکل 70 درصد به طور کامل ضدعفونی کرده و روی دستمال کاغذی خشک دیگری بگذارید. (در صورت استفاده از قاب محافظ، قاب محافظ را خارج کرده و هردوی گوشی و قاب محافظ را 
به طور کامل ضدعفونی کنید)

٣. لباس‌های بیرون خود را در بیاورید و در مکانی به دور از لباس‌های منزل و دیگر وسایل خانه آویزان کنید. 

4- مجدد به دستشویی رفته و دست خود را به طور کامل بشویید. 

5- در این مرحله می‌توانید لباس منزل خود را بپوشید.

 اکنون محیط خانه شما امن است و به شرط دست نزدن به صورتتان، میتوانید از گوشی همراه خود استفاده کنید.

6. دست خود را قبل، حین و بعد از تهیه غذا، قبل از خوردن غذا و بعد از استفاده از توالت بشویید. فراموش نکنید تحت هیچ شرایطی و در هیچ ساعت روز و در هیچ مکانی به صورت خود (چشم، بینی و دهان) دست  نزنید. 

7. تمام سطوح پر تماس خانه و محل کار را هر روز با اسپری تمیز کننده بشویید. (از جمله: پیشخوان، رومیزی، میز کار، وسایل حمام و توالت، تلفن‌ها، کیبورد، تبلت و میز کنار تخت، دستگیره های درها) 

هنگام خروج از منزل

1- موارد ذیل را هنگام خروج از منزل کنترل کنید: 

 آیا الزاما بایستی از خانه خارج شوم؟  آیا محلول الکلى 70 درصد با خودم برداشته‌ام؟ آیا با خودم دستکش به همراه دارم؟ آیا ماسک در صورت ضرورت به همراه دارم؟ 

 در صورت داشتن نشانه‌های تب و سرفه از خانه خارج نشوید.

در صورت داشتن نشانه های تب و سرفه و ضرورت خروج از خانه حتما ماسک بزنید . چندین عدد دستمال کاغذی تمیز و تا شده داشته باشید. 

هرگز دکمه آسانسور را با انگشتان و دست خود لمس نکنید. دکمه‌های آسانسور آپارتمان روزی چندین بار با با الکل 70 درصد و یا بالاتر یا یا هیپو کلریت 5 درصد (یک لیوان وایتکس و و لیوان آب ) ضدعفونی شود و دکمه‌های آسانسور را مستقیما لمس نکنید.

2- سعی کنید در آسانسور به تعداد زیاد سوار نشوید و فاصله یک متر را رعایت کنید.

3- اگر طبقات پایین‌تر هستید که به نظرتان می‌توانید بدون آسانسور تردد کنید، از آسانسور استفاده نکنید.

4- اگر محلول ضد عفونی نداشتید می‌توانید یک بسته دستمال کاغذی در کنار پنل دکمه‌ها بچسبانید و در کنار آن بر روی کاغذ بنویسید که برای فشار دادن دکمه‌های آسانسور و نیز باز و بسته کردن در آسانسور از  دستمال کاغذی استفاده کنید. یک سطل زباله در پوش دار نیز در داخل آسانسور بگذارید که پس از استفاده دستمال کاغذی را در آن بیاندازند. یک نفر مسئول باشد که هر روز وجود دستمال کاغذی را کنترل و تخلیه سطل زباله را داوطلبانه به عهده بگیرد. 

اتومبیل شخصی

1- حتی الامکان از دستکش استفاده کرده و پس از پیاده شدن دستکش را طوری از دستان خارج کنید که هیچ جای بدنتان با قسمت رویی دستکش که در تماس با بیرون بوده است ، تماس پیدا نکند.

2- هنگام سوار شدن به اتومبیل دستگیره‌ها را با ابا الکل 70 درصد و یا بالاتر یا با هیپو کلریت و 5 درصد (یک لیوان وایتکس و و لیوان آب ) ضدعفونی کنید.

3- هنگام سوار شدن به اتومبیل خود، فرمان، دنده و ترمز دستی با الکل 70 درصد و یا بالاتر یا یا هیپو کلریت 5 درصد (یک لیوان وایتکس و و لیوان آب ) ضدعفونی شود.

4- هنگام سوار شدن به اتومبیل خود آیینه جلو راننده را با با الکل 70 درصد و یا بالاتر یا یا هیپو کلریت و 5 درصد (یک لیوان وایتکس و و لیوان آب ) ضدعفونی کنید.

5-از عدم آلوده بون محل گذاشتن کیف پول، گوشی و عینک خود اطمینان حاصل کنید.

6- سوییچ خودرو خود را پس از حضور در خانه با الکل 70 درصد ضدعفونی کنید.


انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: کرونا کرونا ویروس کووید 19 دستمال کاغذی ضدعفونی کنید خروج از منزل طور کامل دکمه ها دست خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۱۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • مروری بر جنایات گروهک منافقین؛ترور یک نوجوان پیش چشمان مادر
  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال