Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@19:50:19 GMT

چرا یک فیلم نادیده گرفته شد؟

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۶۸۰۲۱

چرا یک فیلم نادیده گرفته شد؟

ایران اکونومیست -

به گزارش ایران اکونومیست؛ حامد عنقا مجری و سردبیر برنامه «سینما دو» که این هفته به پرویز پرستویی تقدیم شد، در بخشی از برنامه به گفتگوی تلفنی با تینا پاکروان بازیگر و تهیه‌کننده فیلم «خانه کاغذی» پرداخت.

پاکروان در پاسخ به اینکه احساس خستگی می‌کند یا خیر، اظهار کرد: معمولا به واسطه اینکه شرایط خوب یا بد باشد، آدمها خسته میشوند، اما فکر میکنم عشق و علاقهای که نسبت به سینما دارم، مانع این خستگی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی با وجود سختیها و بدبیاری‌هایی که برای فیلم «خانه کاغذی» داشتیم، استقبال مخاطبان را میبینم، خستگیام در می‌رود.

«خانه خلوت» از فیلم‌های ماندگار در ذهنم است

وی در این باره که آیا احساس تعلق خاصی نسبت به «خانه خلوت» مهدی صباغ زاده داشته است، عنوان کرد: «خانه خلوت» یکی از فیلمهای مورد علاقه‌ام در تاریخ سینمای ایران است و صحنه‌های مختلفی که از آن دیدم، جزو فیلم‌های ماندگار در ذهنم با بازی عزت الله انتظامی و فیلمبرداری علیرضا زرین دست است.

این تهیه کننده ادامه داد: فیلمنامه اولیه «خانه کاغذی» این نبود و فیلمنامه دیگری را دو سال قبل به من دادند که علاقه چندانی به آن نداشتم. آن اثر به نوعی ادامه «خانه خلوت» بود، اما اتفاقی را که عاطفه‌ای در آن جریان داشته و تأثیرگذار باشد، در آن نمی‌دیدم. سرانجام خسرو نقیبی این فیلمنامه را بازنویسی کرد و بعد از این ارتباط خیلی خوبی با آن برقرار کردم.

پاکروان در خصوص بازنویسی فیلمنامه توسط یک روزنامه نگار توضیح داد: قطعا آقای نقیبی به دلیل روزنامه نگار بودن، انتخاب شد، اما این مربوط به نظر و سلیقه من نبود و پیش از آن آقای صباغ زاده او را انتخاب کرده بود. من زمانی به گروه پیوستم که فیلمنامه بازنویسی شده خسرو نقیبی را خواندم.

این بازیگر در رابطه با اینکه قرار بوده اولین نمایش فیلم، سال گذشته در جشنواره باشد و پذیرفته نشده، گفت: معمولا فیلمهایی که با محوریت فروش ساخته نمیشوند، نگاه هنری و اجتماعی دارند و انتخاب عوامل و بازیگرانش به گونهای است که اثر را در جایگاه هنری ویژه ای قرار دهد، نگاه جشنوارهای دارند.

«خانه کاغذی» به طور کلی در جشنواره فجر سال گذشته بایکوت شد

وی افزود: ما هم از این قضیه دور نبودیم و اساسا چیزی جذاب‌تر از جشنواره فیلم در جمع سینماگران سراغ نداریم. متأسفانه این فیلم به زعم فیلمنامه خوب و بازی درخشان پرویز پرستویی، گریم خوب ایمان امیدواری و فیلمبرداری عالی علیرضا زرین دست به طور کلی بایکوت شد. برای دیگران سوال برانگیز بود که اثری به طور کلی در جشنواره دیده نشود.

تهیه کننده «خانه کاغذی» تصریح کرد: اما این موضوع برای من قابل درک بود، چون فیلم خط سیاسی دارد. شما در برخی فیلمها از مرزهایی عبور می‌کنید که جزو خطوط قرمز است و به دلیل اینکه نباید جشنواره جنجالی شود، کنار گذاشته می شود.

می خواهم «لس آنجلس- تهران» را نوروز اکران کنم

وی در خصوص فیلم جدید خود «لس آنجلس- تهران» توضیح داد: در حال آماده سازی این اثر هستیم و به زودی برای گرفتن پروانه نمایش آماده میشود. جلوه‌های ویژه کار بسیار طولانی و سخت است و تلاش می‌کنم برای نوروز اکران شود.

پاکروان در پایان گفت: ترجیح دادم فیلم را به جشنواره ندهم و به همین دلیل اصلا فرم پر نکردم. بازی فیلم آقای پرستویی در این اثر درخشان است و ایشان در چند نقش بازی کردند که هر کدام ابعاد ویژه‌ای دارد.

در این برنامه همچنین آیتمی شامل گفتگو با ستاره اسکندری پخش شد که وی در آن درباره فیلم در حال اکران «خانه کاغذی» گفت: این فیلم زندگی یک روزنامه نگار را به تصویر میکشد و نشان می‌دهد در یک جامعه سیاست زده برای یک روزنامه نگار که جدا از منفعت طلبی بر اساس اعتقادات خود مینویسد، چقدر تاب و توان می‌ماند.

وی افزود: هر چیزی که مستقیم نباشد، دوست دارم و فیلمنامه این کار متفاوت بود و بُعد به این معنا داشت که تنها ارتباط یک زن و مرد را نشان نمیداد، بلکه جایگاه و مسئولیت اجتماعی آن ها را هم نشان می داد؛  به نحوی که در قالب یک اتفاق عاشقانه، یک اتفاق اجتماعی رقم می خورد.

بازیگر «دندون طلا» با بیان اینکه معمولا در فیلمها شخصیت‌ها بر اساس جایگاه اجتماعی بیرون رصد می شوند یا روابط دختر و پدر و... را به صورت مستقیم نشان می دهند، یادآور شد: اما این فیلمنامه برای من بُعد داشت. در آن یک احساس درونی منجر به یک حرکت بیرونی می‌شد و نوعی دلتنگی نسبت به گذشته از دست رفته در آن بود که در زمان خود باعث حرکت و پویایی بوده اما حالا شرایط اینطور نیست.

اسکندری تصریح کرد: شاید به این دلیل است که حالا فیلمنامهنویسها قهرمان داستانهای خود را در موقعیتی قرار میدهند که به عشق سابق خود بازگردند. اصولا گرفتار شدن یک نویسنده در چارچوب خانه ذهنم را مشغول میکند، چون خیلی برایم نمادین است و عمق دارد.

این بازیگر همچنین درباره جشنواره فیلم فجر نیز گفت: جشنوارههای فجر قدیم بهتر بود، چون در آن سال میتوانست به فروش فیلمها کمک کند و نوعی اتفاق کیفی به لحاظ داوری و انتخاب محسوب میشد. اما حالا و حداقل در چندسال اخیر اتفاقات عجیبی در جشنواره‌ها افتاده است و خیلی از بیشتر از کارشناسی به سلیقه نزدیک شده‌ایم!

ستاره اسکندری در پایان گفت: خیلی از فیلم‌ها به لحاظ فروش در جایگاه بالایی قرار دارند ولی کیفیت خوبی ندارند. رسالتی که برای سینما قائلم، هیچ ربطی به فروش ندارد و فروش دلیل کیفیت نیست.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۶۸۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی منصوب شدند

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، پوران درخشنده، مهدی سجاده‌چی، محمود اربابی، رضا حیدرنژاد، مهدی احمدی، هومان فاضل، علی مؤذنی، مصطفی رستگاری، محمد باقر قهرمانی و حجت الاسلام و المسلمین حسین رحیم‌زاده ده نفر عضو هیئت انتخاب این رویداد استارت آپی هستند که قرار است آثار منتخب آنرا تعیین کنند.

در معرفی فعالیت‌های هنری این افراد چنین آمده است:


پوران درخشنده:
فیلمساز، نویسنده، تهیه کننده و کارگردان ایرانی متولد کرمانشاه است که از سال ۱۳۶۵ فعالیت خود را آغاز نمود و در دانشگاه صدا و سیما با گرایش کارگردانی تحصیل کرد. از نمونه آثار او می‌توان به پرنده کوچک خوشبختی، زیر سقف دودی، بچه‌های ابدی و شمعی در باد اشاره کرد.

مهدی سجاده‌چی:
فیلمنامه‌نویسِ سینما و تلویزیون، متولد تهران در سال ۱۳۴۰ است. وی کار فیلمنامه نویسی در سینما را از سال ۱۳۶۸ با «پاتال و آرزو‌های کوچک» با همکاری «مسعود کرامتی» آغاز کرد و در ادامه فیلمنامه آثار دیگری همچون سوفی و دیوانه، روز سوم، قاعده بازی و هفت سنگ را نیز نوشت. سجاده‌چی در حال حاضر رئیس کانون فیلمنامه‌نویسان سینمای ایران است.

محمود اربابی:
مدرس دانشگاه و نویسنده سینما و تلویزیون است. از مهم‌ترین آثار او فیلم زندگی با چشمان بسته و فیلم حکایت عاشقی است.

رضا حیدرنژاد:
متولد تبریز در سال ۱۳۳۳ است و فعالیت‌های سینمایی خود را از سال ۱۳۵۲ آغاز کرد. او فارغ‌التحصیل سینما از مجتمع دانشگاهی هنر و همچنین مدرس کارگردانی و فیلمنامه‌نویسی است. نویسندگی فیلم سینمایی روی خط مرگ برعهده او بوده است.

مهدی احمدی:
متولد آذر ۱۳۴۵ در تهران، سینما و تلویزیون است. او فارغ‌التحصیل رشته گرافیک از دانشگاه هنر است. نقاشی را از سال ۱۳۶۳ شروع کرد و تا کنون در بیشتر از سی نمایشگاه نقاشی شرکت داشته‌است.

هومان فاضل:
فارغ التحصیل رشته تئاتر و نویسنده و کارگردان مجموعه‌های رنگین کمان، حرف آخر، ماجرا‌های قلقلی، ذره بین، جنگ کتاب و نویسنده فیلمنامه مجموعه «نامه‌های بالدار» است. یکی از مهم‌ترین کار‌های او فعالیت در سریال آسمان من به کارگردانی محمدرضا آهنج و همکاری در کنار بازیگرانی نظیر سودابه بیضایی، الهام چرخنده، ویدا جوان و حمیدرضا عطایی است.

علی موذنی:
وی متولد تهران سال ۱۳۳۷ است. لیسانس ادبیات نمایشی از دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران دارد و از جمله نویسندگانی است که کار نوشتن را به شکل حرفه‌ای دنبال می‌کند. وی در عرصه داستان کوتاه، رمان، داستان بلند، نمایشنامه و فیلمنامه قلم می‌زند. در حوزه فیلم‌سازی نیز شش تله‌فیلم برای تلویزیون ساخته‌است.

مصطفی رستگاری:
متولد ۱۳۵۷ تهران و دارای دکترای فلسفه هنر است. از جمله آثار او می‌توان به نویسندگی فیلم سینمایی "چهل سالگی"، "لطفاً بدون گناه"، "به یاد بیاور" و آثار ویدئویی"ما هنوز زنده‌ایم"، "بلند گریه کن"، "تن‌ها خودت مانده‌ای"، "بالا بلند" و سریال "به دنیا بگویید بایستد" و "لیلی کجاست" اشاره کرد.

محمدباقر قهرمانی:
او متولد تهران و کارشناسی فیلمنامه نویسی رادیو تلویزیونی، کارشناسی ارشد رادیو و تلویزیون و دکترای تئاتر و فیلم است. عضویت در گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، شورای سیاستگذاری مرکز تئاتر مولوی، کمیته بررسی رشته تئاتر کودک و نوجوان، معاون روابط بین الملل دانشگاه تهران و سرپرست دانشکده هنر‌های نمایشی و موسیقی از جمله سوابق علمی و اجرایی او است.

حسین رحیم‌زاده:
تحصیل در حوزه علمیه قم، مدرس علوم قرآنی و نهج‌البلاغه، دارای سابقه مدیریت و مشاوره و کارشناسی گروه‌های برنامه ساز تلویزیونی و فیلم و سریال در صدا و سیما و عضویت در شورای پروانه ساخت و نمایش سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله سوابق حجت الاسلام حسین رحیم زاده است.

گفتنی است رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی با هدف کمک به ارتقای کمی‌و کیفی فیلمنامه نویسی، شناسایی و معرفی ایده‌های خلاقانه در فیلمنامه‌نویسی، معرفی استعداد‌های فیلمنامه نویسی در سطح کشور و زمینه سازی برای حضور و تبادل دانش و تجربه نیرو‌های خلاق و مستعد کشور خرداد ماه سال جاری در تهران و توسط پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارسال ۴۳۴ اثر به دبیرخانه جشنواره فصلی رسانه‌های گیلان
  • کنعانی: آمریکا با سرکوب دانشجویان حقوق‌بشر را نادیده گرفت
  • اعضای هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی منصوب شدند
  • گزارش تسنیم از اختتامیه جشنواره خلیج فارس در بندرعباس‌
  • هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه‌نویسی مشخص شدند
  • جایگاه شورا در اداره امور کشور نادیده گرفته می‌شود
  • موضع تازه وزیر دفاع امریکا به حمله موشکی ایران
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» در فیلم‌نگار
  • موضع تازه وزیر دفاع آمریکا درباره عملیات ایران علیه اسرائیل
  • هیولای کنکور را با افتخار برپا کردیم!/دیپلماسی را نادیده نگیریم/كريدور عراق-اردوغان- اروپا